MIJN VERHAAL

Michiel Bornkamp

Ik ben Michiel Bornkamp, sinds 2010 werkzaam als Osteopaat en van 2001 tot 2011 heb ik gewerkt als fysiotherapeut.
Mijn verhaal begint in februari 2010. De maand dat onze 2e dochter geboren wordt. Aanvankelijk ging alles redelijk goed in de eerste dagen à weken, maar toch begonnen we te merken dat ze erg veel spuugde en niet lekker in haar vel zat. Op zich is dat geen probleem, wel vervelend natuurlijk. Ze was nog geen blije baby. Veel baby’tjes zijn in het eerste levensjaar vaak ziek en verkouden. Ze spugen, hebben darmkrampjes, ze slapen slecht, etc… Op een gegeven moment moet dit wel minder worden. Helaas was dat bij ons niet zo. Na een aantal bezoeken aan de huisarts en kinderarts, werd besloten om haar op te nemen in het ziekenhuis. Ze bleef maar kwakkelen en hoesten, waardoor ze zoveel aan het spugen was dat er gevaar voor uitdroging was. Aan de sondevoeding…
Nadat ze weer was aangesterkt, mocht ze weer naar huis. In de maanden die volgde bleef ze maar kwakkelen. Om de haverklap was ze verkouden of ziek. Het vervelende hieraan was dat ze telkens veel moest hoesten en daarbij ook spugen, en veel spugen.
Eigenlijk is uit al het onderzoek weinig uitgekomen. Al hebben ze één keer geconstateerd dat er een stofje zou ontbreken in haar weerstand, waardoor ze een zwakker immuunsysteem zou hebben. Hierdoor zou ze sneller ziek zijn. Uiteindelijk konden ze haar alleen maar een langdurige (lage) dosis antibiotica geven. Ze heeft dit 5 jaar lang gekregen. Elk jaar, 6 maanden, van oktober tot april ongeveer. Helaas was ze dan nog met regelmaat ziek… In februari 2016 kwam ik, via een patiënt van mij, in contact met de supplementen van 4Life. Deze patiënt kende mijn situatie en wist hoe het met de gezondheid van mijn dochter ging. Ze vertelde me over de supplementen, en dat het een natuurlijk voedingssupplement is dat zich door een aantal unieke eigenschappen onderscheidt in de markt. Ik vroeg me toen af, ‘welke eigenschappen zijn dat dan?’ Vervolgens vertelde ze mij dat het gaat om moleculen die het immuunsysteem versterken. Dit was bij mij dé trigger. Na alles wat we in ons gezin hebben doorgemaakt, was een ‘goede weerstand’ bij elk van ons ver te zoeken.

Ik ben mij er toen verder in gaan verdiepen en dacht laten we het gewoon een paar maanden proberen. Ruim een maand later zijn we begonnen met verschillende supplementen. Dit heeft ons veel gebracht. Mijn vrouw slaapt beter, is meer in balans en heeft meer energie. Maar het belangrijkste, mijn jongste dochter, ging er echt op vooruit. Ze heeft afgelopen winter geen onderhoudskuur antibiotica nodig gehad. Ze is afgelopen jaar vrijwel niet ziek geweest. Hooguit een keer een paar dagen wat verkouden, en 2 dagen koorts. Dat staat in schril contrast met hoe het afgelopen 5 jaar daarvoor is geweest. Ik zie dat het hele gezin er sterker door is geworden en we allemaal een betere weerstand hebben opgebouwd. Daarnaast proberen we natuurlijk ook gezond te eten, voldoende te slapen en te sporten. Uiteindelijk merken we dat we in een betere flow zijn gekomen.

Met mijn (para)medische achtergrond als osteopaat en fysiotherapeut, kan ik hier volledig achter staan en wil dit graag delen met mensen die ook graag hun gezondheid willen ondersteunen. Ik denk dat iedereen, in deze wereld vol stress en overprikkeling, wel een boost kan gebruiken wat gezondheid en weerstand betreft.

Een goede gezondheid is onmisbaar. Een gezond lichaam bevordert een gezonde geest en draagt bij aan een lekkerder, vitaler leven. Je gezondheid ondersteunen met natuurlijke supplementen en de juiste aanpassingen in je leefstijl, is daarom geen overbodige luxe.

Heeft u vragen? Vul het formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op