De Transfer Factor
Transfer Factoren zijn unieke moleculen in ons lichaam. Ze dragen belangrijke informatie over aan immuuncellen op 3 belangrijke manieren: Herkenning: Transfer Factoren helpen immuuncellen om binnendringende ziekmakers snel te herkennen.
Reageren: Transfer Factoren helpen het immuunsysteem om effectiever te reageren nadat een ziekmaker is herkend.
Onthouden: Transfer Factoren helpen in het herinneren van de specifieke samenstelling van de bedreigingen waarmee het immuunsysteem is geconfronteerd.
Nanofactoren
Nanofactoren zijn zeer kleine moleculen die de immuuncellen helpen bij de volgende keuzes:
- wanneer te handelen
- hoe te handelen
- wanneer uit te rusten
Nanofactoren ondersteunen de onderlinge communicatie tussen immuuncellen, resulterend in een gepaste immuunrespons en een gezonde functionaliteit van het immuunsysteem. Ze stimuleren stabiliteit en balans tussen actie en rust. Een gebalanceerd immuunsysteem is een gezond immuunsysteem.
Uitwisselbaar
De pasgeborene, zowel bij mensen als bij andere zoogdieren, krijgt in de eerste levensdagen belangrijke immuuninformatie door van de moeder. Dat gebeurt via de eerste moedermelk (colostrum) dat een hoge dosering Transfer Factoren en Nanofactoren bevat. Deze informatie geeft de pasgeborene cruciale lessen om gezond en sterk op te groeien en weerbaar te zijn tegen allerlei gezondheidsbedreigingen.
De Transfer Factoren en Nanofactoren zijn als molecuul uitwisselbaar tussen verschillende levensvormen. De natuur gebruikt een en hetzelfde molecuul om bij de mens, bij alle zoogdieren, en bij alle gevogelte het immuunsysteem van pasgeborenen van intelligentie te voorzien. Bij de mens via het colostrum, bij de koe via de biest, bij de kip via de eidooier. Gewone en ‘double blind’ onderzoeken rond de Transfer Factor laten een verhoging van de robuustheid en veerkracht van het immuunsysteem zien. De meest krachtig gemeten respons, ook door onafhankelijke partijen gedaan, is een verhoging van de activiteit van de Natural Killer (NK) cellen tot 437%. NK-cellen spelen een belangrijke rol bij celdoding en produceren ook signaalmoleculen die een belangrijke rol spelen in de afweer.
Hoe wordt de Transfer Factor gemaakt?
Eind 90-er jaren is de Transfer Factor op grote schaal beschikbaar gekomen voor menselijk gebruik. Dit is het resultaat van het werk van twee mensen, David en Bianca Lisonbee. Nadat David, door het gebruik, van z’n astma was afgekomen, besloten zij samen dat dit product in de wereld beschikbaar zou moeten komen voor iedereen. Zij hebben het bedrijf 4Life Research opgezet. David en Bianca Lisonbee hebben het patent op het winnen, filtreren en zuiveren van de Transfer Factor verkregen. Met een 20-tal onderzoekers die o.a. hun sporen bij de NASA ruimtevaart hadden verdiend, hebben zij de hoogwaardige technologie ontwikkeld om de Transfer Factor op molecuul niveau te destilleren. Daarbij hebben zij de samenwerking met boerenbedrijven opgezet voor het winnen van de Transfer Factor uit de biest (eerste moedermelk van de koe) en uit eigeel van kippen. Hierbij moeten deze boerenbedrijven aan strenge maatstaven in de begeleiding van hun dieren voldoen.
Heeft u vragen? Vul het formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op